Руските сили отбелязаха незначителни успехи във и около Бахмут на фона на

...
Руските сили отбелязаха незначителни успехи във и около Бахмут на фона на
Коментари Харесай

ISW: Русия напредва в Бахмут, увеличава темпото на операциите

Руските сили отбелязаха незначителни успехи във и към Бахмут на фона на известията за увеличение на темпото на съветските интервенции към Авдийвка.

Към 20 март съветските сили евентуално са постигнали спомагателни триумфи в югозападната и северната част на Бахмут, както и северозападно от Бахмут сред Богдановка и Хромове.

 

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

 

На 19 март украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са атакували към Бердичи (на 10 км северозападно от Авдийвка), което демонстрира, че съветските сили евентуално са напреднали западно от Краснохоровка (на 9 км северно от Авдийвка) и са завладяли Степово (западно от Краснохоровка).

 

Руските сили евентуално усилват темпото на интервенциите северно от Авдийвка в опит да основат условия за обграждане на селището и съгласно известията употребяват по-голям брой авиационни елементи в региона, с цел да поддържат тези интервенции.

 

Кметът на Авдеевка Виталий Барабаш съобщи пред AFP News на 20 март, че съветските сили все по-често употребяват ракети Kh-59, Kh-101, Kh-555 и S-300 в региона на Авдеевка.

 

По-рано тази година съветските сили рязко засилиха офанзивата си край Бахмути трансфораха града в полуанклав. Според западни военни анализатори съветската войска и силите на ЧВК " Вагнер ", настоящи в този регион, постепенно напредват, само че търпят тежки загуби.

 

Някои западни публицисти пишат, че западни представители са призовали Киев да изтегли войските си от Бахмут, с цел да резервира сили и муниции за бъдеща контраатака.

 

Украинските военни и политически водачи обаче неведнъж са заявявали, че ще се борят за града, защото загубата му може да отвори пътя на съветските сили към други обитаеми места в Донбас.

Освен това военни анализатори настояват, че съветската войска и наемниците на ЧВК " Вагнер "  са натрупали обилни сили край Бахмут, които по този метод не могат да бъдат употребявани в други посоки.

 

Украински боен представител съобщи на 20 март, че руските сили са изгубили към три неуточнени роти (вероятно става дума за пехота) при нападенията против Авдеевка от 19 март насам.

 

На 20 март представителят на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Украйна Андрий Юсов съобщи, че честотата на огромните съветски ракетни офанзиви е намаляла. Юсов съобщи, че Русия не разполага с доста останали ракети " Калибр ", " Искандер " и " Кинжал ", само че към момента има доста зенитно-ракетни комплекси С-300.

 

По-рано ISW оцени, че съветските сили продължават да изчерпват ракетния си арсенал и може да лимитират какъв брой постоянно и в какъв мащаб да нанасят ракетни удари, само че евентуално ще продължат да заплашват украинската сериозна инфраструктура и цивилното население.

 

Русия изиска от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да разиска израелските въздушни удари в Сирия, вероятно в отговор на утвърждението на Израел на лицензи за експорт на системи за смущение на въздушното придвижване на Украйна. На 18 март израелското издание The Times of Israel заяви, че съветският представител в Организация на обединените нации е декларирал пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че въздушните удари на Израел в Сирия би трябвало да бъдат прекъснати. Израелски чиновник твърди, че Тел Авив не е очаквал Русия да призове за разискване и се е страхувал, че Русия ще насърчи резолюция против Израел.

 

Коментарите на Русия по отношение на израелските въздушни удари в Сирия се появиха, откакто израелският външен министър Ели Коен уведоми украинския президент Володимир Зеленски за утвърждението на експортните лицензи при визитата на Коен в Украйна на 15 март.

Финансистът на " Вагнер Груп " Евгений Пригожин изглежда поддържа мощно политическо влияние и районни връзки в Русия макар опитите на някои чиновници да се дистанцират от " Вагнер Груп ".

На 20 март Пригожин декларира, че губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев персонално е поканил представител на " Вагнер " в Краснодарския край, отменил е локалните отводи да погребе наемниците от частната войска и е уведомил представителя, че групата " Вагнер "  няма да срещне повече спънки да погребва своите мъртви.

На 18 март Пригожин декларира, че управляващите в Горячий Ключ, Краснодарски край, са се отказали от съглашение за погребение на чиновници на " Вагнер ".

 

Руските управляващи евентуално не са сигурни по какъв начин да дефинират новата роля на " Вагнер " след несъразмерното увеличение на ресурсите и поддръжката на " Вагнер " от страна на Пригожин.

 

Унищожаването на силите на " Вагнер " край Бахмут евентуално принуждава Пригожин и съветските публични лица да преразгледат ролята на " Вагнер ", до момента в който Пригожин работи за възобновяване на силите си.

Няколко новинарски източника оповестиха на 20 март, че водачът на съветската политическа партия " Справедлива Русия - за истината " Сергей Миронов обществено се е застъпил за легализирането на частните военни компании - като групата " Вагнер " - и е предложил съветското Министерство на защитата (МО) да поеме контрола върху техния контрол, което евентуално би било съществено ограничаване на сегашните свободи на Пригожин като финансист на " Вагнер ".

 

Китайският президент Си Дзинпин се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва на 20 март и предложи по-резервирана визия за руско-китайските отношения от тази, която Путин евентуално е търсил. На срещата си на 20 март Си и Путин акцентираха силата на китайско-руските връзки, само че в публикации, оповестени на 19 март, предложиха разнообразни тълкувания на мащаба на бъдещите връзки.

 

Отказът на Си от категорично присъединение на Китай към Русия в планувания от Путин геополитически спор със Запада е удивително отклоняване от оповестеното от Китай " партньорство без граници " с Русия преди началото на съветската инвазия в Украйна.

Реториката на Си подсказва, че той не е податлив да окаже цялостна икономическа и политическа поддръжка на Русия, от която тя се нуждае, с цел да преодолее неуспехите в Украйна. Путин и Си предложиха ненапълно сходни визии за усилване на китайско-руското икономическо партньорство и е евентуално двамата да подпишат двустранни търговски и стопански съглашения по време на визитата на Си, някои от които евентуално ще имат за цел да улеснят схемите за отбягване на глобите.

 

Си евентуално ще предложи и по-конкретно предложение за споразумяване на войната в Украйна посредством договаряния, макар че към момента не е ясно какво ще включва предлагането му и до каква степен Кремъл ще бъде схватлив към него.

 

Перспективите Китай да доставя на Русия военно оборудване също остават неразбираеми.

 

Путин евентуално ще ускори опитите си за риторично сливане на останалата част от света против Запада, макар че е малко евентуално да реализира решителен резултат посредством тези старания.

На 20 март Путин взе участие в Международната парламентарна конференция " Русия-Африка в многополюсния свят " и съобщи, че Русия и страните в Африка, Азия, Близкия изток и Латинска Америка поддържат нормите на обществените правила, морала и традициите и се опълчват на неоколониалната идеология.

 

Основни заключения
Китайският президент Си Дзинпин се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва и предложи по-резервирана визия за руско-китайските връзки, в сравнение с Путин евентуално желае.Путин евентуално ще ускори опитите си да сплоти останалата част от света против Запада, макар че остава малко евентуално да реализира решителен резултат в тези си старания.Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин наподобява резервира мощно политическо въздействие и районни връзки макар опитите на някои публични лица да се дистанцират. Руските управляващи евентуално не са сигурни по какъв начин да предефинират новата роля на Вагнер след несъразмерното увеличение на ресурсите и поддръжката от страна на Пригожин.Руското осведомително пространство продължава да реагира с яд и безпокойствие на издадените от Международния углавен съд (МНС) заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и съветския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова.Говорителят на украинското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Андрий Юсов съобщи, че честотата на огромните съветски ракетни офанзиви е намаляла.Русия изиска от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да разиска израелските въздушни удари в Сирия, евентуално в отговор на утвърждението на Израел на лицензи за експорт на системи за заглушаване на полети от дронове за Украйна.Руски източници настояват, че украинските и съветските сили са провели настъпателни интервенции североизточно от Купянск.Руските сили са траяли настъпателните интервенции наоколо до Сватве и Кременна.Руските сили са траяли да напредват във и към Бахмут.Руските сили са траяли сухопътните офанзиви по фронтовата линия Авдеевка-Донецк и са постигнали незначителни триумфи край Авдеевка.Руски източници настояват, че съветските сили построяват отбранителни укрепления и са отблъснали украински разследващи интервенции в Запорожка област.Руски източници упрекват незнайни лица, че са заложили бомба, която избухна наоколо до газопровод в окупирания Симферопол, Крим.Руският президент Владимир Путин призна, че Русия изпитва усложнения при набирането на съставни елементи за високотехнологично промишлено произвеждане.На 17 март украински партизани убиха със самоделно взривно устройство назначения от Русия шеф на центъра за авансово задържане в Херсонска област Сергей Москаленко.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР